​Yardımlar birilerini rahatsız etti galiba?

Yakup Çetin
0

 (toc)


Tekrardan Merhaba

Sitemizde aktif olarak içerik üretince köşe yazısı üretme gibi bir durumumuz olmuyordu. Gündeme dair ve yerel anlamda dilimizin döndüğünce bir kelamda biz edelim dedik ve sitemizin yeni köşe yazarları kısmıyla bizlerde aklımızdan ve gönlümüzden geçenleri sizlere aktaracağız.  

Doğru ve yanlış şekliyle değil de kendi bakış açımızla yazıp çizeceğiz. Mutlak doğru görecelidir. Kime göre, neye göre vb durumlarda devamlı değişir.  

Ülke olarak yaşadığımız bu depremden dolayı hepimiz üzüntü içerisindeyiz. Son Jeolojik zamanda oluşmuş bir konumda olmamızdan dolayı maalesef ki ülkemizdeki fay hatları çok aktif. Bu bölgede yaşıyorsak deprem gerçeğiyle yaşayıp, depreme tetikte olmak şart.  

Yaşanan depremler sonrasın ülke geneli ve ilçemiz ölçeğinde büyük bir dayanışma örneği sergilendi. 7'den 70'e herkes el birliği ile elinde olanını verdi ve vermeye devam ediyor. Deprem bölgelerimizden gelen kardeşlerimizde yurdun her yerinde olduğu gibi Bozkır ilçemizde de misafir ediliyor.  

Konya KBŞB'nin deprem karnesi

Depremin ilk gününden itibaren harekete geçen çok sayıda stk ve yerel birimler gibi, Konya Büyükşehir Belediyesi de aktif olarak Hatay bölgesinde yardım faaliyetleri yürüttü. Belediyemiz sadece ekipleri ile geçici süreli değil de kendi şehri Konya'da hizmet veriyormuş gibi hizmet verdi.  

Konya ekibinin bölgedeki bu başarıları büyük bir taktir topladı, bölge insanın "Konya bu saatten sonra bizim için kırmızı çizgimizdir" demeleri bizler için haklı bir gurur oldu.  

Konya bu faaliyetleri yaparken bir beklenti veya buna benzer çıkar hesabıyla koşmadı. Tüm samimi gayretleriyle bilfiil alandaydı. Vedahi yapılan çalışmalar başkaları tarafından sahiplenilmeye bile çalışıldı oralı olunmadı amaç reklam peşinde olmak değildi, amaç yaraların sarılmasıydı.  

Dün Konya'da yapılan bir operasyonla Konya'da eylem hazırlığı içinde bir terörist ele geçirildi. Konya'da bir eylem yaparak sizin burada ne işiniz var. Kendi evinize gidin mi denilmeye çalışılacaktı şeklinde insanın aklına sorular geliyor. Şükür ki bu terörist İstanbul ve Konya Emniyetimizin operasyonuyla Taksimdeki gibi bir olay gerçekleştiremeden yakalandı.  

Bu olayın ardından da Taksim saldırısının yöneticisinin de sınır ötesi operasyonla gerekli cezasını aldığını öğrendik. Yeni izden konuşturularak eski kaynağa Devletimiz gereken cevabı verdi.  

Son Notlar

Son olarak belirtmek isterim ki sitemizde de Kahramanmaraş Depremi etiketiyle paylaştığımız haberlerden de takip ettiğiniz gibi, Afet bölgesinde Konya birimleri içerisinde Bozkır her zaman en aktif olarak yaraların sarılmasında yer aldı.  

Milletimize geçmiş olsun, merhumlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza tez zamanda şifalar dilerim. 26.02.2023

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !