3 Operatör'den Yerli Uygulama Destek Adımı

Yakup Çetin
0

Son zamanlarda ülke olarak ulusal gündemlerimizden çok Teknolojik gündemleri konuşur olduk. 

Yatırıyoruz kalkıyoruz WhatApp :)

Açıkcası ben sosyal medya hesaplarımda da sürekli olarak bu işin abartıldığı düşüncesindeyim. Ama bu tarz bir ülke anlamında tepki sonrasında bu şekilde güzel haberlerde geliyor. 

Öncelikle şunu belirteyim neden abartıldığını düşünüyorum?

  • İlk önce ücretsiz bir uygulama kullanıyorsak ücreti biziz. Bizim verilerimizle veya biz kitlesiyle işletmelere bir şeyler pazarlanıyordur.
  • İkinci WhatApp bu izni istedi ama kullandığımız İOS vya Android cihazlarımızın ana işlemci uygulamaları hangi izinlere sahip hangimiz biliyor. Düşünün ki  bu uygulamalar otomatik yüklü ve arka planda çalışıyor ve size şunu göreceği şunu yapacağım izin veriyormusun dedi mi?
  • Üçüncü olarak tepkilerin anlamsızlığı. Şöyle izah edeyim olayı. Adam tepki gösteriyor bilgim gidecek gizlilik vs vs he WhatsApp2dan çıktım çok güzel gizliliğini düşünüyorsun. Bunu nereden duyuruyor? Facebook ve İnstagram bunlar kimin :) Birde bu uygulamaları kulllandığımız için kabul ettiğiniz hükümleri biliyormusunuz?
  • Son olarak Telegram vs deniliyor o bahse konu yazılımların yüklediğinizde okumadan kabul ettiğiniz hükümlerini biliyormusunuz vs vs... 
Bu ve buna benzer sebeplerle bu işin çok büyütüldüğünü düşünüyorum ancak bu büyütülme gerçekten hem kullanıcı hem de yerli uygulamalar için bir büyüme fırsatı yaratacak gibi. 

Ülkemizde faaliyet gösteren 3 operatör Türkcell, Vodafone ve Türk Telekom ortak bir karar alarak yerli uygulamaların kullanımından dolayı geçerli dataların ücretsiz olduğunu duyurdu. Yani WhatsApp kullanırken internet kotanızdan düşerken BİP veya YAY uygulamasını kullandığınızda internet kotanızdan GB'lar düşmeyecek. 

Bu güzel bir adam yerli yazılımların desteklenmesi adına. Ben kitlem giderse WhatsApp yerine BİP'e gitmek isterim. 

Ancak son söz olarak hiçbir uygulama masum degil.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !