Taşkent ve Pirler Kondu Oteli

Yakup Çetin
2
Pirler kondu Oteli
Sıcak ve güler yülü personeli ile 27 odalı temiz bakımlı bir otel konaklayan kişilerin memnun kalacaklarını dostlarına tavsiye edeceklerini düşünüyoruz. kışın kar manzaraları baharın çiçekli dağlarından yazın yeşil ortamında dört mevsim gezilecek görülecek yerleri hep vardır.












Taşkent ve Kar Manzaraları
Taşkent.Konya'nın en güney ucunda yer alan ilçe, Karaman ve Antalya illerine ve diğer bir Konya ilçesi olan Hadim ile komşudur.Taşkent ilçesi, heybetli bir kayalığın üzerinde Taşeli Platosu'nu seyrediyor. Rakımı 1620 metredir. Orta Torosların yüksek rakımlı bir bölgesinde bulunmasından dolayı Akdeniz ve Karasal iklimin özelliklerini gösterir.

















Genellikle Avşar boyuna mensup Türkmenlerin Taşkent ve civarına yerleşmeleri 1225-1250 yılları arasında.Taşkent ve çevresindeki yerleşim birimleri buradaki Türkmenlerin yerleşik hayata geçmesiyle oluşmuştur. Taşkent Fatih Sultan Mehmet'in Karamanoğulları Beyliği'ne son vermesiyle Osmanlı Devleti'ne iltihak etmiştir.Taşkent'in daha önceki ismi Pirlerkondu'dur. 1930 yılında Konya Valisi İzzet Bey tarafından Taşkent olarak isimlendirilmiş .
Tags

Yorum Gönder

2Yorumlar

  1. Taşkent Torosların zirvesinde havası temiz,suyu sert,İnsanı mert,şirin bir İlçedir.Pirlerkondu Oteli gibi mütevazi temiz huzur veren bir konaklama imkanı veren bir otele sahip olması bir ayrıcalıktır. Taroslarda Yaşam.com sitesinde yer verilmesi reklam eksikliğinin giderilmesine büyük katkı sağlayacaktır.Site admini sayın Hasan SAYIN'a ayrıca teşekkürler.Kendisini yebrik ediyorum.Genç,çalışkan,dinamik ve dürüst Belediye başkanı sayın Osman ARI'nın himatesinde Taşkentin huzur kenti olacağına inanıyorum.Selam ve saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Halil abim geç kalmışım teşekkür ederim

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !