Fotojen-ik bir Bolu Yedigöller Gezisi

Yakup Çetin
0
Hayatın içinde bir şeyler yaşanır gider ama siz o eksende değilsinizdir, olandan bitenden bihaber kendi ekseniniz de yaşamaya devam edersiniz ya işte Fotojen-ik Fotoğrafçılık Kulübü ile tanışmam da böyle oldu.

Tanışıklığımız evvelden olan dostlar tarafından Fotoğraf sevgisinin ve dayanışmanın artırılması için kurulmuş bir ortammış Fotojen-ik, bizler bir habermişiz ta ki son etkinliklerine kadar. Facebook üzerinden bir davet göründü Bolu ili Yedigöller bölgesinde fotoğrafçılık gezisi. Davet alınıp da icabet etmemek olur mu? olmaz tabi ki bizde katıldık.

Bir iki tanıdık harici hiç kimseyi tanımıyorduk, bu yüzden vakit geçmez mi korkusu vardı ancak bir birinden sıcak fotoğraf dostları ile dolu dolu bir gün geçirdik hepsine yazımın başında şimdiden yürekten teşekkür ediyorum.

Facebook üzerinde etkinliğin zamanını ve ücretini inceledikten sonra Kulübün kurucularından Hasan Durucan ile irtibata geçtik, gezi öncesi ve sonrası her zaman ister facebook üzerinden olsun ister whatsapp üzerinden olsun her türlü iletişim kanalından iletişimde kaldık.

Kendi hatamdan dolayı neredeyse böylesi güzel bir geziyi kaçıracaktım, 00.05 olunca bir gün sonrası olarak aklımda kalmış ve etkinliğin başlamasına bir kaç saat kala Cumartesi günü gidilmeyip Cuma günü gece gidileceğini Hasan Durucan kardeşimden öğrendik ve Bozkır'dan mesai çıkışı aceleyle hiçbir hazırlık yapamadan çıktım.

Konya'da Anıt meydanında vaktin geçmesini beklerken, elimizde fotoğraf makinesi ile gül ve manzara çekimine başlamıştım, karşıdan tanıdık bir ses geldi ne yapan sen diye birde baktım ki Mustafa Binol hocam onlarda geziye katılıyormuş gel bir çay içelim araç gelinceye kadar dedi ve anıt çevresinde bildikleri bir yerde kısa bir mola şansımız oldu bol sohbetli.

08 Kasım 2013 akşam 11.00 civarında Anıt meydanından hareket gerçekleştirildi, ikinci durak olan Bosna'da da tüm ekip toplandıktan sonra gece 00.30 gibi Konya'da Bolu Yedi göllere doğru yolculuğumuz başladı.

Uzun bir gece yolculuğu sonrası sabahın ilk ışıkları ile gözlerimizi açtığımızda sisler içinde Bolu Mengen'de idik ve güzel  bir açık büfe serpme köy kahvaltısı yapıldı. Kahvaltıda maşallah yok yoktu yorucu bir yolun üstüne böylesine güzel kahvaltı çok hoş oldu.

Kahvaltı sonrası Mengen'den Yedigöller'e doğru çıktık yola 1,5 saatlik bir yolculuk sonrası Yedigöllere ulaştık gerçekten mükemmel bir doğa yol boyunca bizi arabanın camının arkasından selamlıyordu artık yedigöllerdeydi kısa bir toplantıda 13,30'da buluşulacak yer kararlaştırıldıktan sonra serbest zamanda herkes gönlüne göre Yedigöller'in güzelliklerini görüntülemeye başladı.


Daha önce bir birinden güzel fotoğraflarını gördüğümüz Yenigöller'deydik. Yeşilden dönmüş sarının ve kızılın her tonunda yaprakların içersin de doğa ile baş başa güzel bir atmosfer. Farklı farklı isimlerdeki göller ağaçların arasından şaşır şarıl akan çeşmeler ve suların içerisinde çağlayan şaleleri ile 09.00'dan 13,30'a kadar vaktin nasıl geçtiğini bilememedim.

Belirlenen toplanma noktasında Fotojen-ik'in yönetimi ve bizlerde çorbada tuzumuz olsun mantığı ile öğlen yiyeceğimiz öğünümüzü hazırladık ve grup halinde öğünü savdıktan sonra tekrardan herkes Yedigöllerin güzelliklerini çantalarına katmaya gitti. Sonrasında akşam karanlığı çökerken günün kararması ile birlikte güzel gezinin anısı için bir toplu bir fotoğraf çekiminden sonra tekrardan düştük yollara. Sabah kahvaltı yapılan Bolu Mengen'deki lokantada bir çay molası verildikten sonra ver elini tekrardan Konya.

Gece 01.30 gibi Konya Anıt meydanına tekrardan gelip yorucu ve güzel bir günün yorgunluğu atılmak için herkes kendi eksenine tekrar kavuştu.

İnşallah Allah nasip ederse Fotojen-ik'in diğer etkinliklerine de katılma fırsatımız olur.

Yakup Çetin - 19.11.2013

Etkinlik'te benim çekmiş olduğum tüm Fotoğraflar için tıklayınız!!! (Mobil)

Etkinlik'te benim çekmiş olduğum tüm Fotoğraflar için tıklayınız!!! (Canon)

Etkinlik'te benim çekmiş olduğum Video iyi seyirler;


Gezi Güzergahım olan Bozkır-Yedigöller Ulaşım haritası;


Daha Büyük Görüntüle

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !