Bozkır Kuşçalıların Geleneksel Birliktelik Pikniği

Yakup Çetin
0

 

Bozkır Kuşçalıların Geleneksel Birliktelik Pikniği

2007 Yılından beri Kuşçalı ağabeyler ve arkadaşlarla beraber başlayan samimiyet sonrası sürekli olarak takip ettiğim Kuşçalıların birlikteliklerine imrenmemek elde değil.


Her sene düzenledikleri Geleneksel Şenlikten önce geleneksel olarak Köylerinde Baharın güzelliğini birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyorlar.


Bu sene düzenlenen birlik ve beraberlik Bahar Pikniğine benide davet ettiler aralarında bulunup güzel bir bahar gününü kuşçalı kardeşlerimle geçirmekten mutluluk duydum.


Konya ve diğer illerden gelen kuşçalılar ilk önce Köy Mezarlığı önünde birleşerek hep beraber geçmişlerine dualar bağışladılar.

Daha sonra köyün altında yer alan piknik alanına gidilerek bu yerde kahvaltı ikramı yapıldı. Kahvaltı sonrası 3-5 saatlik uzun bir zaman ayrılarak Mavi Tünel ve Mavi Boğaz’ın güzel yerleri gezildi.


Gezi sonrası Ney ve Gitar eşliğinde türkü ve ezgiler dinlenildi. Yemek İkramı sonrası köy imecesinin örneklemesini katılımcılar borusu patlamış olan çeşmenin tamiratını yaparak gösterdiler. Hep bir elden Kazma küreklerle kazma çalışması gerçekleştirildi ardında tamiri yapılarak çeşmenin daha temiz ve gür akmasını sağlandı.


Kendileri km uzakta olsa da köy gönüllü bu insanları bu birliktelikleri için tebrik ediyorum.


Böyle bir organizasyonunda emeği geçen Başta Dernek Başkanımız Dursun Erkani’ye ve Yönetimine, Beni Organizasyona çağıran değerli kardeşim Mehmet Ali Palabıyık ve Ailesine, Her zaman güler yüzleri ile değerli ağabeylerim Yücellere teşekkür ediyorum Birliktelik gününüzde aranızda yer verdiğiniz için.


Sırıstat Haber Merkezi: Yakup ÇETİN

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !