Biri Biter Biri Başlar - Follow it in Feedburner out

Yakup Çetin
0

Site yapımı veya kendi sitelerimizin hepsinde mail bültenleri olarak yıllarca kullandığımız uygulamayı Google güncellemeyeceğini ve yeni üye kayıtı yapılmayacağını duyurdu. 

Google son süreçte beklentisini karşılamayan birçok uygulamayı kaldırdı ve kaldırmaya devam ediyor. Google'nin en büyük yatırımlarından birisi olana Google Plus'ı kaldırmasından sonra FeedBurner'in esamesinin bile okunmayacağını düşünüyorum. 

Google'nın FeedBurner için yaptığı duyuru şu şekilde;

FeedBurner, Temmuz 2021 bakım moduna giriyor

Temmuz 2021'den itibaren FeedBurner bakım moduna girecek. Mevcut yayınlar süresiz olarak hizmet vermeye devam edecek ve mevcut kullanıcılar geçmiş kullanım istatistiklerini ve e-posta aboneliklerini indirebilir. Kullanıcılar yine de yeni hesaplar oluşturabilecek ve yeni yayınlar yazabilecekler. Ancak, e-posta abonelikleri ve ayrıntılı analizler gibi bazı mevcut özellikler artık desteklenmeyecektir.

Mesajdan anlaşılan kapattık kardeşim, eski müşterilerimizi mağdur etmiyoruz kullanmaya devam edecekler ama yeni feed işi yok size diyor. 

Gelelim biz sitelerimize alternatif mail takip olayı eklemeye, bu tarz keskin kırılmalarda bir servis kapanınca onun fonksiyonlarını karşılayan özel bir girişim mutlaka ön plana çıkıyor. 

FeedBurner kalkınca benim dikkatimi çeken, özellikleri ve sadeliği benimsediğim uygulama Follow it uygulaması oldu. Sitenizin Feed adresini ekleyebiliyor siteniz takipçilerinin sitenizdeki bültenleri okumasını sağlayabiliyorsunuz. Sitenizin feed adresini meta veya html dosyası şekilde doğrulama yapınca feed özelleştirmesi ve abone istatistikleri vb istatistiklere ulaşabiliyorsunuz. 

Bu geleneksel feed özelliklerinin yanında Follow it kendinde tanımlı özel haber ve blog adreslerinin son içeriklerinide takibe alabiliyorsunuz. Sosyal medya veya haberleşme uygulamalarından Telegram'da son haberlerin bülten olarak gelmesi efsane olmuş. Uygulama sahipleri sistemi geliştiriyorlar belli ki yakında WhatsApp uygulamasına da gönder gelir.  

Açıkçası ben sistemi sevdiğim için sitelerimde aktif olanlarda dönüşümü yaptım, İçerik bültenlerinin daha fazla kişiye ulaşmasını isteyen kişiler bu sistemi deneyebilir. 

Sizde uygulamayı denemek ve incelemek isterseniz Follow it https://url.yakupcetin.com/feed adresinden sitenin kendisine ulaşabilirler. 




Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !