Yaşar Şahin Anıl'ın Che Guevara Kitabını Okudum

Yakup Çetin
0
Blog'umuzda ki konumuz, bugün bitirdiğim biraz biyografi ve biraz da tarih içerikli okumuş olduğum Yaşar Şahin Anıl'ın Che Guevara kitabımız. 

Bir Devrim insanı Ernosto 'CHE' Guevara'nın hayatı ve ideallerini objektif ve bir o kadar da akademik bir şekilde ideolojik incelemeleriyle anlatan Yaşar Şahin Anıl'ın kitabını okudum 📚📖

CHE'nin hayatında ki sağlık sorunlarına rağmen gösterdiği eşsiz azim ve Devrim sonrasında Devlet adamlığında; görev aldığı pozisyonlarda çıkar ve menfaat gütmeyen yanları ve ölümü sonrasında ailesine maddi serveti kalmayan biri olarak, adaletli bir adamlık örneği.

CHE Kapitalizmin kalesi ABD'nin burnunda bitip, ülkeye ele geçirmiş Kapitalizm yapılarını yok edip herşeyi Halka vererek büyük bir başarı örneği sergiledi.


Kitapta  anlatılanlar ışığında anladığım kadarıyla devrim yolunda kendi yönetiminde ki askerlere olan kesin kati ve acımasız tutumları biraz aşırı olmuş. Bu tarz büyük kitleleri hareket noktasında belki biraz yaptırım ve işi sıkı tutma gereklidir ama can almak çok aşırı disiplindir diye düşünüyorum.

Bu kitabı okuduktan sonra herkesin belki bir simge olarak tanıdığı ama hakkında çok fazla araştırmaya gerek görmediği yakın tarihin karakteri Che'yi tanımış olduk.

Güzel bir kitapti ve güzel dersler alınabilecek bir hayat. Kitabımızı arşive alıp yeni bir kitaba merhaba diyoruz 📚😉 Başka bir okuduğum kitabın makalesinde görüşmek üzere.

Yakup Çetin 07.08.2019

Kitap okurken haylaz kuşumun Che Guevara kitabıma yaptıkları :) 

Sosyal Paylaşımlarımdan kesitler; 


Kitap Hakkında Teknik bilgiler; 


Kitap Açıklaması

Che Guevara, gençlik yaşamına Arjantinli bir maceracı olarak başladı. Önceleri amaçsız bir insandan farksızdı. Buna rağmen yine de tıp fakültesinden mezun olmayı başardı. Ne var ki, hekimlik diplomasını aldığı yıl, bu mesleği bıraktığını açıklamak gibi çelişkiler içinde kalmıştı. Çocukluğundan beri yakasını bir türlü bırakmayan "astım" illetine inat, durağan ve sıradan bir hayatı kabullenemiyordu. Onun için, hekimliğin bireysel tedavi yöntemlerine karşın, devrimciliğin tüm toplum ve insanları kapsayan kurtarıcılığını seçmekte duraksamadı.

Fidel Castro'yla karşılaşması, o döneme kadar bilmediği yeni ve son derecede anlamlı imkânlar sağlayan bir yaşam tarzıyla tanışmasına vesile olmuştu. Bu fırsat kendisini bütün benliğiyle adayabileceği ideallere erişmesini sağladı. Devrimcilikte bulduğu uygun ortamda hızla yükseldi. Küba Devlet Bankası Başkanlığı ve Sanayi Bakanlığı gibi dikkat çekici makamlara ulaştı. Dahası, sosyalist dünyanın sayılı isimlerinden biri haline geldi. Jean-Paul Sartre bile onu, "Sadece entelektüel değil, çağımızın en katıksız insanı" gibi bir övgüye layık gördü.

(Tanıtım Bülteninden)


Sayfa Sayısı: 496
Baskı Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: Panama Yayıncılık
 Kitap Adı: Che Guevara
Yazar: Yaşar Şahin Anıl
Kapak Tasarımı: Leyla Çelik
Yayınevi: Panama Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 496
İlk Baskı Yılı: 2013
Dil: Türkçe
Barkod: 9786055143541


Yaşar Şahin Anıl Kimdir? 

Yaşar Şahin Anıl, 1939 yılında Milas'ta doğmuştur. İstanbul Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra, Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde savcılık ve hakimlik yapmıştır. Hukuk tarihi ve edebi eserler vermiştir.

Yaşar Şahin Anıl'ın yazıları, adalet ve kitaplık dergilerinde yayımlanmıştır. Mesleki eserleri, 1968'de Memurların Genel Yargılanması, 1990'da İcra ve İflas Suçları, 1991'de Kira Akdinden Doğan Tahliye Davaları, 1993'de Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu ve Hukuk Denemeleridir.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !