Youtube İçerik Üreticileri kendi içeriklerinin Telif Haklarını Takip edebilecek.

Yakup Çetin
0


Youtube bugünlerde yeni bir uygulamayı kullanıma açtı. Youtube içerik üreticileri için güzel bir özellik geldi. Artık içeriğinizi haberiniz olmadan kullananlara basitçe telif hakkı bildiriminde bulunabileceksiniz.

Bu özellikle bizlerin önceden yüklemiş olduğu videoların tamamını veya bir kısmını alarak videolarında kullanan içerik oluşturucularının videolarını görebilmemizi sağlıyor.

Copyright Matches adresinde işlev gören yeni özellikle bizim üretmiş olduğumuz içeriklerin yeni videolarla eşleşmesini görebiliyor ve bu içerikleri yeniden yükleme yoluyla kullanan kişilere Videonun kaldırılması yönünde bildirim gönderebiliyor veya direk video yükleyen kanal sahibine iletişim mesajı gönderebiliyoruz.

Bu özellikle beraber youtube kopya içeriklerin çoğalmasının önüne geçebilir ve içerik üreticilerinin yasal haklarını savunmuş olur. Daha temiz bir sosyal mecra özelliği olmasından dolayı youtube'yi tebrik ediyorum.

Şimdi benim panelde yer alan telif eşleşmelerini paylaşıyorum;

Tam ekran olarak eşlemelere bakarsanız genel itibariyle Bozkır konulu üyelerin içerikleriyle eşleşiyor bu yüzden telif bildirimi yapmama gerek yok.

Ancak şöyle bir durumda var bir videoyu içerik sahibinden önce youtube alanına yüklediğim için telif hakkı sahibi beni görüyor. Buda üretilen içeriklerin zaman damgasıyla noterlik görevi yapıldığının göstergesi orjinal eseri ilk yükleyen ön işlemlere göre içerik üreticisi olarak kabul ediliyor.

Bu özelliğe göre sonradan ekstra olarak bildirim veya iletişim seçenekleriyle uğraşmamak için orjinal ürünlerimizi oluşturduğumuzda kendi kanalımızda yayınlamak içeriklerimizin youtube anlamında adınıza kayıtlı olması anlamına gelmektedir.

Youtube yeni içerik yöneticisi tasarımıyla bizlere yeni özellikler getirmeye devam ediyor, hayırlı olsun.

Yakup Çetin - 20.05.2019

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !