Yolculuğumuz 2019'da da devam ediyor

Yakup Çetin
0

Bu yıl Android on yaşına bastı. 2 milyardan fazla Android cihazla platformumuza güvenip bizi seçtiğiniz için büyük mutluluk duyuyoruz.

Dünyanın her yerinden kullanıcıları memnun etmek, eğlenmelerini sağlamak için uygulama ve oyun geliştirirken getirdiğiniz yenilikleri gördüğümüzde hem başarılarınızdan dolayı gururlanıyoruz hem de sizlerden ilham alıyoruz. Playtime ve diğer etkinliklerde bizlerle paylaştığınız deneyimlerinizin yanı sıra #IMakeApps hashtag'i üzerinden gönderdiğiniz hikayeler ne kadar yaratıcı ve güçlü bir topluluğa sahip olduğumuzu gösteriyor. Sizinle iş ortağı olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Daha da fazla kullanıcı katılımı elde ederek işinizde başarıya ulaşmanıza yardımcı olacak araçlara ve programlara yatırım yapmaya 2019'da da devam edeceğiz.

Yeni yılda sizlere başarılar diliyor ve bu yolculukta bizimle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyoruz. Gelecek yılda da birlikte olmayı diliyoruz.

Purnima Kochikar
Director, Google Play Uygulamalar ve Oyunlar


Android gelişimine devam ediyor

Android 10 yıldır dünya genelinde çok sayıda geliştiricinin tercih ettiği platform olurken, geliştiricilere sağladığı benzersiz destekle çığır açmaya devam ediyor. 2018'de işletim sisteminin özünde AI kullanılmaya başlayınca zeka ve daha basit deneyimler öne çıktı.

Android P, Android Jetpack lansmanı, son yayınlanan Android Studio ve Kotlin desteği ile geliştirici ekosistemini iyileştirmeye devam ettik. Yaptığımız iyileştirmeler arasında, Google Arama ve Asistan gibi yerlerde Slices ile zengin ve dinamik kullanıcı arayüzü şablonları ekleyebilmek, yeni ekranlar için API desteği ve daha pek çok özellik bulunmaktadır.
 

Google Play: Başarınızı pekiştirin

Android ve Google Play'den başarınızı destekleyen son özelliklerin özeti.

Daha küçük uygulamalar geliştirme

Bu yıl, Android'in yeni uygulama yayınlama biçimi olan Android App Bundle'ı kullanıma sunduk. Bu özellik, daha basit bir yayın süreciyle daha küçük boyutlu ve verimli uygulamalar sunmayı sağlıyor. Binlerce geliştirici bu özelliği kullanmaya başlayarak uygulama büyüklüğünde önemli tasarruflar elde etti ve kayda değer faydalar sağladı. Android Studio 3.2 ile hemen uygulama paketleri oluşturmaya başlayın.

Hazır uygulama geliştirme süreci iyileştirildi

2018 yılında geliştiriciler hazır uygulamalarla daha fazla kullanıcıya eriştiler. Artık Android Studio 3.3 beta sürümü ile birlikte Android App Bundle'ı yayınlayarak kendisini veya belirli bir modülünü hazır uygulama özellikli şeklinde sınıflandırabilirsiniz. Böylece ayrı kod kullanma ihtiyacını ortadan kaldırırsınız. Unity'nin Google Play Instant eklentisi ve yeni Cocos Creator'da yerleşik olarak bulunan hazır uygulama desteğiyle birlikte hazır uygulamalar da artık çok daha kolay.

Kalite ve performansı artırma

Android vitals uygulama ve oyunlarının kalitesi ile performansını iyileştirmek isteyen geliştiriciler için önemli bir araç haline geldi. Bu yıl, işinizle ilgili en önemli metriklere odaklanmanıza yardımcı olacak önemli verileri kullanıma sunduk.

Abonelikleri yönetme

Abonelikler, içeriğinize düşük fiyatlı giriş noktası sunarak uygulamalarınız ve oyunlarınız için sağlam bir para kazanma modeli oldu. Bu özelliği iyileştirmeye devam ederek abonelik fiyatlarını kolayca güncelleyebilmenizi, abonelik teklifini yeni sürüme ve önceki sürüme geçirmeyle ilgili daha fazla seçenek sunabilmenizi sağladık.

Büyüyen uzmanlık ve destek

Uygulama Başarısı için Akademi ile öğrenme

Google Play'de yeniliklerle dolu bir yıl daha, uygulama ve oyun geliştiriciler için daha fazla büyüme fırsatı sunuyor. Uygulama Başarısı için Akademi, Google Play Console özelliklerini öğrenmenin yeni yollarını ve uygulamanızın kalitesi ile iş performansınızı artırmanızı sağlayacak güncel en iyi uygulamaları sunuyor.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !