Bozkırgücü Spor Kulübünü Tanıyalım

Yakup Çetin
0


​Bozkırgücü Spor Kulübü Ne Zaman Kuruldu?


Bozkırgücü Spor Kulübü Derneği 08.04.2016 tarihinde kurulmuş, 1. Olağan Genel Kurul toplantısını 01.10.2016 yapmış ve 2016 yılında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tescil edilerek Spor Kulübü olarak kuruluşunu tamamlamıştır.



Kulübün Armasını ve İsmini Açıklar mısınız?

Türklerin anavatanı Orta Asya Bozkırlarından çıkarak üç kıtaya atının nallarıyla adalet dağıtmış, hoşgörü yaymış ve gerektiğinde bileğinin gücüyle âleme nizam vermiştir. Atını ve pusatını maharetle kullanmasından da esinlenerek gelecek nesillere atı,  pusatı ve ihanetlere ve arkadan gelecek saldırılara ve ihanetlere karşı uyanık olmak gerektiğini vurgulamak için kulüp armasını "At üstünde geriye ok atan bir ALP EREN" olarak tasarladık. Adını ise Türk Milletinin bu Medeniyet algısını vurgulaması için "BOZKIRGÜCÜ" olsun dedik.



Kulüp Olarak Amacınız Nedir?

Öncelikle Bozkır ismini her alanda başarıyla beraber duyurmak, engelli engelsiz ayırmadan, Bozkırlı gençlerimizin ve çocuklarımızın yeteneklerini tespit ederek onlara değişik dallarda spor yapma imkânı sağlayarak kişilikli ve bağımsız hareket edebilme öz güvenine sahip bireyler yetiştirmektir.



Hangi Dallarda Sportif Faaliyetler Yapacaksınız?

Güreş, tekvando, atletizm, masa tenisi, özel sporcular atletiz ve masa tenisi, işitme engelliler güreş ve judo dallarında temsilciliğimiz tamamlanmış, satranç ve basketbol dalında tescil işlemlerimiz devam etmektedir. Türkiye İşitme Engelliler Güreş Şampiyonasına, Türkiye Özel Sporcular Atletizm Şampiyonasına ve Güreş müsabakalarına katılım müracaatlarımızı yaptık ve diğer dallarda hazırlıklarımız devam etmektedir.



Kulübün Masraflarını Nasıl Karşılıyorsunuz?

An itibariyle Kulübümüzün 50 üyesi bulunmaktadır. Üye aidatımız aylık 3 TL. dir. Üye aidatları, Bozkırlı iş adamlarımız ve hayırseverlerin bağışlarıyla spor faaliyetlerimizi yapacağız. Tüm hemşehrilerimizi Kulübümüze üye olmaya davet ediyorum. Hedefimiz 500 üye.









Kulüp Yöneticiliği Deneyiminiz Var mı?

Beden Eğitimi Öğretmeni olarak işim gereği 25 yıldır fiilen sporun içindeyim. 11 yıldır kulüp yöneticiliği yapıyorum. 2006 Yılında Meram Kozağaç Spor Kulübü ve 2014 yılında 1074 Konya Spor Kulübü kurucusu olarak görev aldım. Bu kulüplerin tüzüğünün hazırlanmasından kuruluş, tescil, lisans vs. yani müsabakaya çıkana kadar tüm işlemleri bizzat yönettim. Her iki kulüp ile de sırasıyla; Konya, Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonu sporcular yetiştirdik. İnşallah hedefimde Olimpiyat Şampiyonu çıkarmak var. Tüm bu deneyimlerimi Bozkırgücü Spor Kulübü için ortaya koyacağım.



Kulüp Yönetiminde Kimler Var?

1. Olağan Genel Kurulda beni başkanlığa layık gören arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aslında başkan olarak görmek istediğim kişi Bozkır Endüstri Meslek Lisesinde yıllarca Müdürlük hizmet yaparak bizleri hayata hazırlayan değerli hocam Kemal ESENKAYA idi ama kendisinin sağlık sebeplerinden dolayı tedavi süreci sürdüğünden biz de kulüp olarak Değerli Hocamı Bozkırgücü Spor Kulübü Onursal Başkan olarak seçtik. Kulüp olarak Hocama acil şifalar diliyorum. Yönetimde ki diğer isimlerde görev dağılımlarıyla beraber; Beden Eğitimi Öğretmeni Denizhan EKEN 2. Başkan, Melek GÖKSU ERDEĞER Sayman, Ayşe TUNAHAN Sekreter ve Yakup ÇETİN Basın Sözcüsüdür.







Son Eklemek istediğiniz?

Bozkırgücü Spor Kulübü olarak bundan sonraki süreçte öncelikli hedefimiz Bozkır da eğitim gören Özel Eğitim öğrencisi çocuklarımızın spor faaliyetlerine katılımını sağlamak suretiyle hayata tutunmaları yanında, sosyal ve sportif faaliyetler ile bireysel gelişimlerine katkı sağlamak ve farkındalık oluşturmak olacaktır. Kuruluşumuzda bize destek olan eski Bozkır Kaymakamı Sayın Mustafa DEMİR'e teşekkür ediyoruz. Şuan görev yapan Bozkır Kaymakamımız Sayın Emre ÖZTÜRK'ü ziyaret ederek Bozkırgücü Spor Kulübü olarak tüm amaç ve hedeflerimizi anlattık. Kaymakamımıza yeni görevinde başarılar diliyoruz.



Bismillah diyerek çalışmalarımıza başladık. Gayret bizden başarı yüceler yücesi rabbimizdendir.


Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !