Namaras yaylası

Yakup Çetin
0
Namaras köyü Antalya ilimiz Manavgat ilçemize bağlı bir orman köyüdür yaylası Batı Torosların Geyik dağları zirvesinde Akseki tarafına olan bölgesinde Gündoğmuşun kalecik yaylası Gündoğmuş olan bölgesinde gündoğmuşun Susam beli ve susam gölünün kuzeyine kalır dağın kuzey eteklerinde yayılmış bir zirve yaylasıdır.yaylanın gündoğusuna doğru yağmur ve kar sularından meydana gelen koca göl vardır,Orta göl,gelin boğulduğu diye adlandırılan küçük göletler mevcuttur. yaylaya ulaşım araçlarla yayla içlerine kadar varmaktadır 2015 Ağustos ayında bir ziyaretimiz olmuştu 2016 da mayıs ayında bir bahar günü tekrar ziyaret ettik baharın güzellikleri har zaman bir başkadır. Aarazide ormanlık ağaçları hiç bulunmamaktadır azda olsa küçük çalıklıklar şalbalar küçük otsu çalılık bitkileri mevcuttur ve kaya çiçeklerinin kayalara verdiği müthiş ren güzelliği ve çoban karanfillerin güzelliği başkadır Namaras yaylası ve çevresinden fotoğraflar. Hasan Sayın
Namaras yaylasını girişinde yol üzerinde bulunan Gelin boğulduğu göleti kar ve yağmur sularının bereketi yazın suları çekilmektedir.























Goca göl Namaras yaylasının içinde kuzey doğusuna doğru çıkış yolu üzerindedir ve yağmurun karın çok olduğu yıllarda suyu bir dahaki kar yağmur mevsimine kalr.






Orta göl Goca gölden sonra gelen küçük bir yağmur suyu göletidir uzun süre suyun hayvanların ve doğada yabani hayvanların sulak alanıdır.


Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !