Facebok'ta Url Kısaltma Servisleri ile nereye gittiğinizi iyi bilin!!!

Yakup Çetin
0


Son zamanlar da Facebok'ta sayfa sahipleri kazanç sağlamak için haber siteleri veya farklı sitelerle anlaşıyorlar ziyaretçi başına para ve benzeri uygulamalar var.



Buraya kadar her şey normal ama hiç ummadığınız sayfalar daha fazla kullanıcı çekebilmek için revaşta başlıklar veya merak uyandıran başlıklar girip alakasız sayfalara insanları gönderebiliyorlar.





Bir sayfa sahibi bu tarz bir reklam politikası güdüyor ve kazanç sağlıyorsa en sağlam url kısaltmalarından birisi olan bit.ly'i kullanması gerekiyor. Sayfa sahibi ne kadar ziyaretçi gitmiş bunu bilmeli ve site sahibi de aynı bilgiye ulaşabilmeli. Bunun yolu da bit.ly'nin anonim bilgi paylaşım özelliği olması, yani istatistiklerine herkes ulaşabiliyor.



Örnek olarak size Facebook üzerindeki "Mehmetçik" sayfamızı vereceğim ve göndermiş olduğu  son haberi ve detaylarını vereceğim.








Sayfanın paylaştığı haber; Açık ara birinciyiz!" ve http://bit.ly/19R8nTI şeklinde ekmek fotoğraflı bir facebook gönderisi. Biz bu adrese tıklamadan bizi facebook üzerinden alıp nerelere götürdüğünü bit.ly'in istatistik özelliği ile görebiliyoruz. 


Yapmamız gereken adresi kopyalayıp tarayıcıya yapıştırmak ve sonuna bir + işareti eklememiz örnekte olduğu gibi  http://bit.ly/19R8nTI+ bu şekilde yapacağız. 





Sonrasında başlıyoruz incelemeye 




Gideceğimiz sayfa: http://www.haberseninle.com/

Url Kısaltma Sahibi: Ertan Tutar

Bir kaç saatlik Ziyaretçi: 528 kişi

Facebooktan gelen :457 kişi

Diğer sitelerden gelen: 72 kişi

En Popüler ülkeler: Türkiye, Almanya vs vs...








Bu bilgileri gördükten sonra sitede bildiğimiz güzel bir site gönül rahatlığı ile tıklayabiliriz ve haber ilgimizi çekmiş ise okuyabiliriz. 





Facebook öyle bir yer haline geldi ki at izi ile it izi bir birine karıştı, biraz bilinçli olmazsak facebook hesabımız elden gidebilir, Zararlı gönderiler gönderilebilir vs vs... saymakla bitmez. 





İyi günler dilerim. Yakup Çetin 17.10.2013








Örnek sayfanın örnek istatistikleri;

























Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !