Askerlik Durum Belgesi E-Devlet Kapısında

Yakup Çetin
0


Malum ilçemiz Bozkır'da Askerlik şubesinin kapanmasından sonra işe girişlerde özellikle lazım olan Askerlik Durum Belgesini almak için Seydişehir veya Konya'ya gitmek gerekiyordu.



E-Devlet Kapısında yani www.turkiye.gov.tr üzerinden artık bu durum belgesini alabiliyorsunuz, diğer işlerden birisi olan askerliğiniz nereye çıktı, Askerlik yoklaması işlemleri, Asal kişisel bilgilerinizi güncelleme vs tüm işlemleri artık elektronik ortamdan E-Devlet şifrenizle zahmetsizce erişebiliyorsunuz.



Şuan resmi daireler için veya Özel iş yerleri için olursa olsun tüm başvurularınızda internet ortamından almış olduğunuz belge ile başvurularınız kabul ediliyor. Sistem üzerinde verilen bilgilerin kontrolünü yani belgenin doğruluğunu teyit edebilmek için kurumların sorgulama yapabilecekleri bir eklentide yer almaktadır.





E-Devlet kapısı üzerinden yapacağınız işlemler saymakla bitmez ama bir önemli belge olan Adli Sicil belgesini de sistem üzerinden çıkarabiliyorsunuz. Evinizin rahatlığında çoğu resmi belge E-Devlet üzerinden çıkarılabiliyor. Ülkemizdeki bilgisayar kullanımı ve talepleri arttığı sürece dahada bir sürü işlemin E-Devlet üzerine aktarılacağı aşikardır.





E-Devlet'i ilk çıktığında kullananlar bilir bir şifre sıkıntısı vardı şimdi bu sıkıntıda aşılmış sistem üzerinde geçerli telefon bilgileriniz kayıtlı ise Kimlik bilgileriniz ve telefonunuzun yardımı ile şifrenizi değiştirebiliyorsunuz. Ben geçen almıştım şifreyi yine unuttum ve bu ekran üzerinden yeniden şifre oluşturdum.



İyi Kullanımlar.



Benim Aldığım Askerlik Duırum Belgesi ;












Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !