Arkıçça Mağarası

Yakup Çetin
0
Geziye severek katılan- Mustafa Taşdemir,Hidayet İnal,Abbas Özbey ve Hasan Sayın. arkadaşlarıma öncelikle çok teşekkür ederim.

Mağaranın ilk girişinde bizleri bekleyen bu misafir attığı çığlıkla insanların içini ürpertir ama masalların kötü kuşu değildir.


Konya ili/Hadim ilçesi çoban ayacık mevkiinden yayla istikametine eski kaya döşeli yollardan arkıçya bölgesine varmak için. kaya ve küçük tepeler arasından bir kısmını otomobille bir kısmını yürüyerek varılabilir. fakat güzelliklerin ve doğanın farkına varmak için en güzeli yürüyerek gitmek ve tabiatın ve güzel temiz havanın tadına almak bir nefeste olsa doğal yaşamak hakkını tatmak iyi olur.Mağaranın olduğu Arkıçya mevkiine geldiğiniz zaman önce oturup bir nefes alın çünkü aşağıdaki dünya farklıdır heyecanlıdır şaka gibidir fakat en ufak hatayı doğa kendi bünyesinde affetmez.burası mağaradan çok bir su galerisidir torosların yeraltı su yollarından birisidir yukarı vadilerin bütün suyu yağmurlu ve karlı havalarda bu galeriye dökülmektedir.galerinin girişinden itibaren önceleri kolay ve zevkli geçen yolculuk sonraları daha dikkatli ve zorlu geçmeye başladı girişte su bulunmayan yerlerde aşağıya indikçe sular oluşmaya başladı bizim varabildiğimiz son notaya doğru su çoğalmaya daha soğuk bir ortam olmaya başladı.içeride daha detaylı araştırma yapmak için yeterli ekipmanımız olmadığı için daha ileri gitmenin imkansızlaştığı son noktadan döndük son nokta derken Mustafa Taşdemirin bizden on beş yirmi metre ileri gidip ev büyüklüğünde bir kuyu gibi aşağı dikey indiği su galerisinin olduğunu görmüş oldu ve bizim son noktamız oldu buradan ilerisini daha profesyonel arkadaşlara bıraktık onlar araştırıp bulmaları için.Bir başka gezide başka güzelliklerde buluşmak dileği ile hoşça kalın. Hasan Sayın











































Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !