Bozkır MYOya Tarım Üzerine Bölümler Açılmalı.

Yakup Çetin
0

 

Pazartesi günü Bozkır’da Mevlana Kalkınma Ajansının bir toplantısı oldu. Toplantıyı dikkatle dinledim. Bir nokta vardı toplantıda. Bozkırın gençlerine Toprağa sevdirmek Bozkır’da tuttun durmak.

Bu noktada bir önerim oldu, Bozkır Meslek Yüksek Okulunda Tarım Üzerine Bölümler açılsın dedim üstün körü irdelenmeden geçildi. İssiz insanı tutamazsın Bozkır’da. Doğru tutamazsın. Toplantıda Bozkır Milli Eğitim Müdürümüz dedi ki Öğrencilerimizin Okumaktan başka çaresi yok. Doğru yerinde bir tespit ya gideceksin gurbete yâda okuyacaksın.

İste bu noktada yapılması gereken Bozkırlı gençlerin çıkış yolu olan okumada tarım alternatifini Bozkır’da bulundurursak öğrenci Hem okuyacak hem de uygulamayı Babasının tarlasında bahçesinde yapabilecek.

Zor değil, Neden yapılmasın ki Bozkır’da gerçekleştirilen tüm toplantılarda denilen Bozkır organik tarım Merkezi olacak organik tarımla kalkınacak bu yönde düşünen bir Devletin Eğitim organının (Selçuk Üniversitesi) Zirai alanlarda bölümler açılması gereksiz bir şey değil gerekliliktir.

Çevremde gördüğüm kadarıyla kendimden de biliyorum genelde iki yıllık okuyan çok öğrencimiz var bunlar diğer illerde okuyor bu öğrencilere Bozkır’da okuyabilecekleri daha fazla bölümler verebilsek Bu öğrenciler tercihlerini Bozkır’da okumaya kullanacaklardır Ekonomik sebepler vs. Yukarıda da bahsettiğim gibi bir taraftan okuyacak öğrenci öğrendiğini de kendi evinde bağında bahçesinde uygulayacak.

Hem okuyacak hem de Bozkır’da kalıp Bozkır’da tarım sektörünü hareketlendirmiş olacak. İleriye yönelik ilk Başta iki yıllık programlar daha sonrada diğer ilçelere verilen haklar çerçevesinde Bozkırımıza da Tarım Alanında bir fakülte olur neden olmasın.

Düşünün bir;

Beyşehir’de Turizm önemli bir çıkış noktası, Doğal güzellikleri gibi nedenlerden ötürü artık Beyşehir’de Turizm Üzerine bir Fakültemiz var.

Seydişehir’de Eti Bank gibi sanayii alanında faaliyet gösteren bir fabrika var bunun yanında irili ufaklı birkaç yerel fabrika bu yelpazeye uygun Makine üzerine bir fakültesi var şuan Seydişehir’in.

Gelelim Bozkır’ımıza Bozkır’da da devlet tarım alanları üzerine alternatifler üretmeye çalışıyor Bozkır’ın kalkınması için, Bozkırlıyı bu alanlara sevk ediyor o zaman yapılması gereken Bozkır’ımıza Tarım üzerine Fakülteler açmak.

Hem Bozkırlı Öğrenciler okuyacak hem de dışardan öğrenciler gelecek örnek uygulama alanları yapılacak vatandaş bu uygulama ortamlarında ki ürünleri gündelik tarım hayatına aktaracak. Bu şekilde her açıdan Bozkırlı kazanacak.

Bozkıra bir şeylerin kazandırılması isteniyorsa öncelikle bir örnek alanlarda uygulamalar yapılacak bu uygulama alanları ile kazanç sağlanabildiği görüldüğünde Bozkırlı kendisi daha yoğun ve istekli olarak bu alanlara yönelecektir.

İnşallah ilerde düşüncelerimiz hayat bulur. Yakup ÇETİN




Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !