2003-2004’e Doğru Beyşehir M.Y.O’ya yolculuk.

Yakup Çetin
0
İnsan farkında olamıyor belki zamanın. İdrak noktamızın çok uzağında geçmek bilmeyen günlere bir bakıyorsun o günler geçeli yıllar olmuş. Maziye Konmuş bir takım hatıralar. Bu Tozlu raflarda baki olan Arkadaşlıklar.

Bugün Lisan öğrenimim kesmediği için Bozkır M.Y. O bilgisayar bölümünde okumayı düşünüyorum. Bunun için eski Okul trankripleri lazım oldu uzun zamandır istesem de gitme şansım olmayan Beyşehir’e yolum düştü.

Konya’dan 12.00 arabasıyla çıktık yola Altınapa üzeri çıktık yola saat 14.00’de oraya vardım. Beyşehir Terminaline. Burada inip şehir merkezine Halk otobüsleri ile gittik. Beyşehir’de merkeze doğru yaklaştığımda ilk dikkatimi çeken İsletme Fakültesi İlçemize hayırlı olsun diyordu. Beyşehir ve Beyşehirliler adına gerçekten sevindim.


Okul münübüslerinin yanına gittim yaz okulunca çalışmıyor okula gitmem lazım ama vasıta yok bir taksi çağırıyorum ve gidiyorum. Okula yaklaşınca Hummalı çalışma dikkati çekiyor gerçekten. Sonradan öğrendiğim Turizm Otelcilik bölümü uygulama Hoteli açılmış okulun hemen yanına ve Fakültelerin gelmesi ile birlikte yeni hizmet binası için hummalı bir çalışma başlamış. Okul aynı okul iki yılımın geçtiği okul ama mekân değişmiş modernleşmiş.

Öğrenci işlerinden transkripi alıyorum çıkıyorum dışarı biraz sağa sola bakarken bir araba geliyor el ediyorum araba duruyor. Allah tarafından tesadüf 2003 yılında bizimle beraber okuyup ikinci sene okulu bırakan Mesut abimiz.

Okulda hatrı sayılır ağabeylerimizdendi Beyşehir’in yerlisi ve İş yeri sahibi bir abimizdi bir sene gelip devamsızlık sorunlarından dolayı ikinci sene gelememişti. Okuldan Okul anılardan arkadaşlardan muhabbet ettik. Öğrendim ki geçen senelerde çıkan öğrenci affından dolayı okulu terk eden 3 adet arkadaşın okula tekrar başladığı ve sınavlara girerek okulu bitirdiklerini öğreniyorum. Gerçekten helal olsun.

Muhabbet ede ede ilçe merkezine geliyoruz oradan da sağ olsun beni garaja bırakıyor ve yolcu ediyor. Tekrar görüşmek üzere vedalaşıyoruz ve birbirimizden ayrılıyoruz.

Seydişehir arabasına binip çıkıyoruz yola. Aynı Beyşehir de olduğu gibi Seydişehir Merkezinde de dikkatimi… Fakultesi tabelası çekiyorum. Helal olsun Seydişehir ve Seydişehirlilere.

Ancak bu tabelaları gördükçe insan bir ah çekiyor derinden. Neden Bozkır’ımız da Fakültemiz yok Şuan faaliyete geçmese seneye faaliyete geçecek okullar bu okullar için bölgeye gelecek yüzlerce öğrenci ve istihdam hatırı sayılır bir gelir kaynağı.

İnşallah ilerleyen senelerde Bozkır’ımızda bu şekilde ek eğitim bölümleri ve Fakültelere kavuşur da Bozkır tarihinin eskiliğine yakışır hatırı sayılır eski eğitim medreselerinin yerine Günümüzün hatırı sayılır eğitim yuvalarına kavuşur eskiden ne vardı da şimdi ne yok sizce Bozkır’da.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !